Donatie – Y-dna onderzoek in Frankrijk

Helpt u mee meer Y-dna onderzoek mogelijk te maken in Frankrijk?

Ons doel is in Frankrijk een Y-dna match te vinden met een vergelijkbare achternaam. En dat die match de nu nog onbekende SNP’s/sub haplogroepen bij Family Tree DNA aan het licht zal brengen. Dat zou fantastisch nieuws zijn! Want dan zal pas echt duidelijk worden tot welke Franse familie de Brussee voorvaderen precies behoren.

De kosten voor een Y-dna test die de eerste 37 markers test van één persoon zijn circa € 110,=.

Indien de Y-dna resultaten sterk overeenkomen is er sprake van verwantschap. Dan zal een Big-Y test moeten volgen om de gehele reeks aan matchende SNP’s, inclusief de nog onbekende SNP’s te weten te komen. En dan zal ook de periode berekend worden, waarin de jongste gezamenlijke voorvader heeft geleefd. Deze kosten zijn hoger, maar eenmalig nodig. En zullen circa €300,= bedragen.

U kunt een zelf te bepalen bedrag doneren via onderstaande donatieknop.

Donatiestand op d.d. 2-5-2023: €150,=

Als u de naam Brussee draagt en mee wilt doen aan het DNA project en daar graag informatie over wilt hebben, kunt u een mail sturen naar onderstaand mailadres.

Degene die dit bijzondere Brussee stamboom/DNA project steunen, wil ik zeer hartelijk bedanken! En zal mijn dank omzetten door deze website verder aan te vullen met interessante informatie over de ontrafeling van de herkomst van de Brussee voorvaderen en aanverwante verhalen.

Lisanne Imholz-Komijn

E-mailadres: brussee@klimda.nl

Doneren!